Iulie 2017

Atenţie!

Este foarte puţină apă în izvor şi nu este potabilă!

Apă de baut trebuie adus!

Iunie 2017

Şi în acest an începând cu luna mai şi până în luna noiembrie, reprezentanţii custodelui rezervaţiei naturale Scaunul Domnului, precum şi personalul serviciului public salvamont, supraveghează respectarea regulamentului de vizitare a rezervaţiei, precum şi siguranţa vizitatorilor.

Despre regulamentul de vizitare a rezervaţiei naturale putem citi pe acest website, în broşuri şi pe panourile de informare amplasate la principalele intrări în rezervaţie.

Scopul înfiinţării Rezervaţiei Naturale Scaunul Domnului, precum şi scopul elaborării regulamentului de vizitare a rezervaţiei naturale este protejarea şi conservarea habitatelor naturale şi a speciilor autohtone importante sub aspect floristic şi faunistic, precum şi menţinerea aspectului peisajului.

Respectarea regulamentului de vizitare este obligatoriu tuturor vizitatorilor!

Mulţumim pentru înţelegere!

Octombrie 2015

Cu ocazia igienizării de toamnă a Rezervaţiei Naturale Scaunul Domnului, 20 de membrii ai asociaţiei noastre, precum şi 30 de elevi de la Liceul de Artă din Târgu Mureş au adunat cca. 5 saci de gunoi abandonat de turiştii iresponsabili.

Totodată s-au desfiinţat 6 locuri de foc, deoarece conform legiilor în vigoare este strict interzis aprinderea focului in rezervaţii naturale şi în apropierea pădurilor.

Este bine de ştiut şi faptul că în Rezervaţia Naturală Scaunul Domnului istalarea corturilor este permis doar pe poiana din apropierea izvorului.

Nerespectarea legiilor, precum şi a regulamentului rezervaţiei naturale, atrage după sine amenzi conform legilor în vigoare.

2015 10170020k

iunie 2016

Este interzis intrarea cu vehicule motorizate.

De aici doar la 10 minute plimbare este izvorul şi punctul de belvedere.

20160607 175047 k

Iarna 2015

Somnul urşilor nu este foarte profund, ei se plimbă şi acum.

DSCF4788 -dec. Lori

Breadcrumbs